Diensten

Kennis opdoen, gebruiken en verspreiden

Hoeveel ongevallen vinden plaats met jonge automobilisten en waar ligt dat dan vooral aan? Hoe kun je een 80km/uur-weg veiliger inrichten? Wanneer kies je voor een rotonde en wanneer voor verkeerslichten? Hoe effectief zijn verkeersveiligheidsmaatregelen eigenlijk?

Door kennis op te doen, te gebruiken en te verspreiden helpt SWOV antwoord te vinden op vragen waar verkeersprofessionals dagelijks mee te maken krijgen. 

Kennis opdoen

Onze onderzoeksprojecten zijn een bron van nieuwe kennis. Sommige duren meerdere jaren – veelal de internationale projecten, zoals MEDIATOR en LEVITATE. Andere voorbeelden van meerjarig onderzoek zijn onze diepteonderzoeken. Deze geven inzicht in de factoren en omstandigheden die een rol spelen bij het ontstaan van bepaalde typen verkeersongevallen en de letsels die daaruit voortkomen. Andere onderzoeksprojecten zijn kortlopend, bijvoorbeeld in opdracht van decentrale overheden en bedrijven, zoals de onderzoeksopdrachten voor Interpolis en de gemeente Amsterdam.

Kennis gebruiken

Soms is er geen nieuw onderzoek nodig, maar is er voldoende bestaande SWOV-kennis in huis om uw vragen te beantwoorden. U kunt dan bij ons terecht voor een rapportage op maat, een training, college of cursus.

Kennis verspreiden

  • Via onze Wegwijzer verkeersveiligheidscijfers maken we u wegwijs tussen de verschillende databronnen en bieden we u toegang tot cijfers.
  • Bekijk ook onze factsheets met daarin korte en duidelijke antwoorden op de meest gestelde vragen over onderwerpen per thema.
  • Vrijwel al onze onderzoeksrapporten zijn via Publicaties vrij te raadplegen en te downloaden.
  • Daarnaast biedt ons Kennisportaal u toegang tot de grootste verkeersveiligheidscatalogus van Nederland.

Wat is úw vraag?

Vaak kunt u dus zelf al het antwoord vinden door onze kennis in de vorm van cijfers of factsheets te raadplegen. Soms kunnen wij bestaande kennis voor u inzetten, bijvoorbeeld voor een literatuurscan, of kunnen wij een nieuw onderzoek starten. We maken in dat geval graag een offerte.

We denken graag met u mee om uw vraag te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op.

Contact

Wilt u meer informatie? Geïnteresseerd in samenwerking of wilt u dat wij een onderzoek voor u uitvoeren? Neem dan contact met ons op!

Mail - algemeen: info@swov.nl
Mail - samenwerken: samenwerken@swov.nl
Mail - pers: persvoorlichting@swov.nl

Telefoon: 070 - 3173 318